Visittkort

Visittkort
NYHET: Trykk på bildet, kom til min fotSIDE på FaceBook

Hvis du er fotograf

xxxx



Og klokka er:

BRYLLUP

Fotografier som vises i dette området er den eksklusive eiendommen til MTSS, innehaver av denne bloggen, og er beskyttet i henhold til internasjonale lover om opphavsrett. Fotografiene kan ikke å lastes ned, reproduseres, kopieres, lagres, manipuleres, brukes eller endres på noen måte, alene eller med annet materiale, eller ved hjelp av datamaskin eller andre elektroniske midler, uten uten tillatelse fra MTSS. Bruk av MTSS's bilder som grunnlag for et annet fotografisk konsept eller illustrasjon er et brudd på opphavsretten. Ved å gå inn dette nettstedet godtar du å være bundet av vilkårene i denne avtalen. Ingen av bildene er innenfor den offentlige sfæren. Copyright-reglene kan du finne til høyre i bloggen - Vennligst ta kontakt dersom noe skulle være av interesse. Det er bare hyggelig, det, og vil bli tatt som et kompliment. Skal bilder brukes ikke-kommersielt: 1 jeg vil vite om det 2 mitt navn/e-postadr. skal stå under bildet 3 ...samt link til min nettside.

søndag 9. november 2008

Det gyldne snitt - naturens egen orden - lettere å ta gode bilder? Verdt å lære...

Link med illustrasjoner: http://www.akam.no/artikler/det_gyldne_snitt/40737
Det gylne snitt er faktisk et gammelt begrep og handler om et forholdstall relatert til pentagrammer som ser ut til å gå igjen flere steder i naturen.
Kort fortalt sies det at dersom du deler en linje eller et rektangel i to slik forholdet mellom den største lengden og totalen er den samme som mellom den minste delen og største, så har du klart å foreta et gyldent snitt.
Det litt forbløffende er hvordan dette forholdstallet går igjen i naturen. For eksempel forholdet mellom skulderen-fingertupp og albue-fingertupp, forholdet mellom hode-fot og navel-fot, knokene på hånda etc.
Forholdstallet er cirka 1,6 og du kan lese en hel del mer på Wikipedia, inkludert historikk og matematisk utledning.Nok om det - i fotoverden gjøres det som regel litt enklere ved at bildet deles opp i 3x3 ruter.
Der en vertikal og horisontal strek krysser hverandre, får vi et punkt (fire totalt) som våre øyne har en tendens til å legge ekstra godt merke til.
Det er derfor slik at bilder som har noe interessant i minst ett av disse punktene fremstår som mer interessante.
Det gyldne snitt til høyre og den såkalte " border=0 rule of thirds? til venstre." title=" Det gyldne snitt til høyre og den såkalte "rule of thirds" til venstre."
src=" http://www.media.allerinternett.no/php/obj.phpi?o=2214556&w=468&frame=0&ee=" />

Ingen kommentarer:

Forskjellige blogger

Random pics

tilfeldig utvalgte artikler fra bloggen: