Visittkort

Visittkort
NYHET: Trykk på bildet, kom til min fotSIDE på FaceBook

Hvis du er fotograf

xxxx



Og klokka er:

BRYLLUP

Fotografier som vises i dette området er den eksklusive eiendommen til MTSS, innehaver av denne bloggen, og er beskyttet i henhold til internasjonale lover om opphavsrett. Fotografiene kan ikke å lastes ned, reproduseres, kopieres, lagres, manipuleres, brukes eller endres på noen måte, alene eller med annet materiale, eller ved hjelp av datamaskin eller andre elektroniske midler, uten uten tillatelse fra MTSS. Bruk av MTSS's bilder som grunnlag for et annet fotografisk konsept eller illustrasjon er et brudd på opphavsretten. Ved å gå inn dette nettstedet godtar du å være bundet av vilkårene i denne avtalen. Ingen av bildene er innenfor den offentlige sfæren. Copyright-reglene kan du finne til høyre i bloggen - Vennligst ta kontakt dersom noe skulle være av interesse. Det er bare hyggelig, det, og vil bli tatt som et kompliment. Skal bilder brukes ikke-kommersielt: 1 jeg vil vite om det 2 mitt navn/e-postadr. skal stå under bildet 3 ...samt link til min nettside.

tirsdag 30. august 2011

Et deilig sted for meg og oss som bor her

.

.

onsdag 24. august 2011

Året da; sommeren kommer til høsten....


Ikke den store fotografiske stolthet..... bildene ar bare behandlet i Picasa, og avfotografert med Screen Snaper på sidepanel.



Grønn variant


 

lørdag 20. august 2011

Å se, eller ikke se - 3 versjoner

.
Versjon 001


Versjon 002



Versjon 003
.
Alt som står på denne siden er copyright MTSSfoto.

mandag 15. august 2011

fredag 5. august 2011

Art fotograf Rodrigo Reyes - utstilling

Fra fotografens hjemmeside:
www.powerportraits.net/apps/photos/photo?photoid=80233372

Bilde: 5 fotografer (tekst og linker er en del av bilde, og kommandoer virker derfor ikke).
Les her: Østlandets blad

.

tirsdag 2. august 2011

Punkinjeeffekten på "Google-translate-norsk"

Ord er morsomt, spør du meg, og muligens det at jeg l i k e r dette ordet, tiltrakk meg,  og fikk meg til å gå inn pådenne siden.

For, ikke b a r e ord er morsomt, jeg liker godt å sette meg inn i det tekniske, og hva som ligger "bak". En logisk slutning om at noen har kommet på å lage fotografiapparater, nettop fordi de vet hvordan øyet virker, og derfor kan lage apparater som kan kopiere det øyet fanger. Osv......

For å gå til originalen, trykk på linken under, der kan den selvfølgelig oversettes til forskjellige språk:
http://en.wikipedia.org/wiki/Purkinje_effect

Bilde av innholdet, oversatt til norsk, her må jeg sette opp fra 100% til 125% på nettsiden for å kunne lese det som står der:



.

Redigering og konsekvenser. (nybegynner)

Bildet er tatt med et enkelt kamera av BES. (HP Photosmart R847, 3Xoptical zoom, 8.0MP). Automatikken har valgt: 1/61 sek, f. 3,6, ISO 100.

Komprimmering.
Bildet er tatt i jpg, så etter at kamera har bearbeidet (og komprimmert) bildet til jpg, sitter vi igjen med 4,0MP, rett fra kamera.
 Ettersom jpg-filer blir komprimmert HVER gang man gjør/lagrer endringer, kom dette bildet - etter min behandling av det, ned i 2,5MP. Den lave verdien kommer selvfølgelig også av at bildet er et utsnitt, at bare deler av bildet er brukt.

Originalt er bildet:   2448x3264
Etter behandling i kameraet, og bildet er nede i 2,5MB ligger informasjon :   1317x2854

Programmer
Når man bruker såkalte "sandkasse-programmer", ikke-destruktive programmer, slipper man å tape informasjon i bildet (at det blir ytterligere komprimmert) imens bildet er under behandling. Disse programmene leser informasjonen i filen, og gir oss et slags bilde å jobbe på, inntil vi vil lagre endringene. Og først da blir bildet ytterligere komprimmert og forandret.

De fleste gangene jeg har fått problemer med hard komprommering, da er det gjerne himmelen som har fått endret pixelinfoen såpass mye at tapet synes igjennom at den ser stripete ut.  I bildet under, fordi det ikke er like ensidig som en blå himmel uten skyer, så fremkommer ikke komprimmeringen like synlig "for øyet", selv om den er der.


P.s.:
Det står brennvidde 6,5mm, og det stemmer for så vidt rent teknisk, men må allikevel omregnes etter brikkestørrelsen, en faktor jeg ikke kjenner. For den som vet slikt, kan jeg opplyse at kamera går fra 6.5mm-19,5mm. På tekniske date har jeg ikke funnet opplysninger om bildebrikkens størrelse. Om jeg skal gjette, vil jeg nok bruke faktor 2,5, og får da ca. 16mm, et omtrentlig og i nærheten av sannheten-resultat. +/- 50mm regnes som "normal" synsvinkel.

Her hadde det vært bedre å  zoome, i stedet for å gå nærmere, for å dempe effekten av blitzen, fordi objektet er blankt.


For oss hadde dette bilde bare den verdi at den måtte ha en grei oppløsning for å kunne vises på nettet, da den skulle legges ut for salg på Finn.no, og skulle ikke skrives ut. Derfor trengtes det heller ikke å gjøre "alt-som-står-i-ens-makt" for at bildet skille få optimal kvalitet, noe som er tidkrevende.

Uansett, å ha kunnskap sparer tid, og å få kunnskap tar tid.
For de middels interesserte, som allikevel ønsker å beherske kamera og programmer rimelig godt, legg inn 10 minutter hver dag til å lære 1 ny ting, og 10 minutter til å repetere de siste stegene man har jobbet med. Kontinuiteten er da mer viktig enn mengde.

Før:


.

Forskjellige blogger

Random pics

tilfeldig utvalgte artikler fra bloggen: