Visittkort

Visittkort
NYHET: Trykk på bildet, kom til min fotSIDE på FaceBook

Hvis du er fotograf

xxxx



Og klokka er:

BRYLLUP

Fotografier som vises i dette området er den eksklusive eiendommen til MTSS, innehaver av denne bloggen, og er beskyttet i henhold til internasjonale lover om opphavsrett. Fotografiene kan ikke å lastes ned, reproduseres, kopieres, lagres, manipuleres, brukes eller endres på noen måte, alene eller med annet materiale, eller ved hjelp av datamaskin eller andre elektroniske midler, uten uten tillatelse fra MTSS. Bruk av MTSS's bilder som grunnlag for et annet fotografisk konsept eller illustrasjon er et brudd på opphavsretten. Ved å gå inn dette nettstedet godtar du å være bundet av vilkårene i denne avtalen. Ingen av bildene er innenfor den offentlige sfæren. Copyright-reglene kan du finne til høyre i bloggen - Vennligst ta kontakt dersom noe skulle være av interesse. Det er bare hyggelig, det, og vil bli tatt som et kompliment. Skal bilder brukes ikke-kommersielt: 1 jeg vil vite om det 2 mitt navn/e-postadr. skal stå under bildet 3 ...samt link til min nettside.

onsdag 30. mars 2011

"Infrarødt" - det neste...???

Litt utstyrsfreak er man jo, selv om det skjules innerst inne i det innerste skjulte. Sånt innrømmer man helst ikke, men kan til nød la det tyte fram under dekke av at man er glad i "duppe-ditter", og ja, det er jeg, man får jo lyst til å prøve alt det morsomme, selv om personlig innstilling er å kjøpe det mest nødvendige, det mest økonomiske og det beste man får for de pengene man har til rådighet.

Og, nei, det blir ikke infrarødt kamera på meg. I hvert fall ikke før det må kjøpes nytt kamera, da kan det jeg har i reserve i dag bygges om, dersom interessen er der. Og går alt som det bør, så har jeg kanskje igjen en 50-60-tusen bilder å ta med det kameraet jeg har i dag.

Artikkel på Fotopia om kameraer og litt til....
http://www.fotopia.no/fullnews.asp?newsid=3557

Fine bilder i IR:
http://2leep.com/bar.php?s=48246

Mitt bidrag. Jordal 2010 - HPR847, kompaktkamera (JPG, sRGB kopiert med Screen Snaper kamera på "skrivebordet"), jukset fram i Photoshop etter veiledning av Photoshop mama, min favorittlærer på You Tube i phsh.






Photoshopmama underviser i hvordan man kan "fake".

fredag 25. mars 2011

Tid for å teste ut teori og utstyr....

Teori, teori, teori.... det blir mye teori for meg om vinteren. Selv om jeg nok har tatt mer bilder den siste vinteren enn noen gang tidligere, så har det blitt å lese mye for å lære.

Manuell linse på digitalt kamera.

I går skulle jeg teste ut en manuell linse jeg har til mitt gamle filmkamera, ved å prøve å bruke det på digitalkameraet mitt. Ettersom jeg ikke var helt i form, så ble jeg sittende på "kafe", og ta bilder ut av vinduet. Når det gjaldt å prøve linsa, så gikk for så vidt det greit, men det var ikke snakk om å være på fototur å ta interessante bilder. Og som sist, da jeg skulle prøve utstyr, den gangen var det blitsen, så satt jeg nok en gang igjen med ubrukelige bilder, ubrukelige til alt annet enn formålet. Joda, jeg lærte litt i praksis.

Og atter en gang lar jeg meg trigge til å prøve å få noe ut av ett av bildene. Ettersom jeg tar bilder i NEF (Nikon sitt RAW-format), så skal bildene en tur innom redigeringsprogrammet og "fremkalles". Og når det ikke er noe som helst å fremkalle, som er verdt tiden, så fristes jeg til å eksperimentere.

NEF-original ubehandlet versjon



Redigert utgave - redigert i Nikon Capture NX2


Å zoome "i farta" (når lukkeren er åpen).
Til tross for at kameraet er på stativ, det var ikke lett å få bildet skarpt noe som helst sted. Her er det mer øvelse som skal til. Manuelt objektiv, Vivitar 70-210mm...og manuelle zooming.(x1,5 da bildebrikken er av mindre format enn filmformatet 35 mm som objektivet er laget for 18mm blir ca ca 27mm ).





INNLEGGET VIL BLI UTVIDET DERSOM JEG LEGGER UT FLERE TESTBILDER FRA  DENNE PERIODEN.
.

onsdag 23. mars 2011

Effekten av lys fra månen om natten

Det er den trolske atmosfæren, i lys/mørke, som fasinerer meg når månen gir mye lys om natten. Eller er det det det er? Trolsk er vel egentlig noe jeg forbinder den slags lys med, fordi jeg er oppvokst med den slags bilder i eventyr.  Når jeg ser bortenfor eventyr og tidlig påvirkning, så tror jeg at jeg er kommet fram til at det er  lys/mørke (og skygger, ikke minst - som fremstår som mørke) tilstede på samme tid, som i seg selv fasinerer meg.

For tiden blir det i skogsområder fullmånen er mest tilgjengelig for meg, men vurderer å komme meg til ett jorde en natt - der det mangler "skygger" i mangel av trær og busker....... og ta bilde av landskapet og de skygger det gir. Og muligheten for at et eller annet dyr er i farta er også tilstede da. Men, det lar vente på seg, og venter jeg for lenge og nettene blir lange, så blir det i tilfelle ikke før neste februar eller mars. Dette for å ta bilder imens det ennå er snø.


.
.

tirsdag 22. mars 2011

Forferdelig selvportrett

Jeg liker godt å være den som er bak kamera, framfor å være foran. Men noen ganger så må man bare. Og her, jeg prøver blitsen med håndholdt kamera, det vil si; på armlengs avstand.

Måtte prøve noen innstillinger på blitsen - på nært hold, og da er det greit å ha med hudtoner for å se hvordan fargene blir... og ettersom det bare var jeg som var tilstede, så slapp alle andre unna eksperimentet.

Skal nok ta noen nye tester og legge, litt mer planlagt, og legge ut som et innlegg, men her tar jeg et av de mørke, mislykkede - som jeg har lekt meg med i Nikon Capture NX.

Jeg har det nesten som hobby å prøve å få noe ut av mislykkede bilder. På den måten har jeg fått mye øvelse i forskjellige redigeringsprogrammer. Egenskapen til de forskjellige programmer/verktøy blir også veldig tydelig når de utfører store endringer.


Utgangspunkt

Forandringer i bildet: Utsnitt, lys, farger (øyne og lepper).  Bildet er tatt med Nikon D2x, Adobe RGB,  og blits Nikon SB900 på innstilling GN. "Enkel" redigering i Nikon Capture NX2.


Montasje, jobbet i lag i Photoshop. Kan gjøres i alle Phsh Elements og tidligere utgaver av phsh, Gimp etc.. Sykkelbildet er tatt i Jpg, sRGB med HP Photosmart R847, et enkelt lommekamera.
.

søndag 20. mars 2011

Fullmåne for andre gang.

Ja, så har det vært fullmåne igjen, og for meg 2. gang jeg skulle benytte anledningen. Og jeg var heldig. Det var stjerneklart.

Og ikke nok med det. Det tar 19 år mellom hver gang fullmånen er så stor på våre breddekanter. Det ble nok tatt mange millioner bilder i går, bare i Norge. Til tross for det, at tema nok ikke er så interessant for andre, så legger jeg ut ett av resultatene fra i går, da dette er noe jeg skal fortsette med, å ta bilder i fullmåne, og lære mer.

På bildet: til venstre, har konvertert til svarthvitt, gjort et utsnitt, og ellers ikke gjort noen forandringer. Til høyre, i tillegg til svarthvitt og utsnittjustering, har jeg mørknet i de mørkere gråtonene.



På stativ:
.

.

søndag 6. mars 2011

Å filme det som skjer på skjermen - ofte brukt i undervisning

Artikkel på www.teknofil.no
v/Vegar Jansen:
Vi har tidligere skrevet om alternativer til PrintScreen-tasten, altså applikasjoner som tar bilder av skjermen din. Men selv om et bilde kan si mer enn 999 ord, er det ikke alltid nok. Skal du for eksempel forklare en litt omstendig prosess, som å bearbeide et foto i et program, vil det være langt enklere å se det hele som en slags film - eller screencast, som det også kalles.
Det finnes en rekke programmer som hjelper deg med å filme det som skjer på skjermen, og noen av disse er nokså dyre. Men vi har også alternativer i den andre enden av skalaen - altså programvare som ikke trenger koste deg en krone. I denne artikkelen skal vi ta en kjapp kikk på fem slike.....................

Her finner du artikkelen, guide til 5 forskjellig program, trykk HER

BB FlashBack demo 1 HER
BB FlashBack demo 2 HER



.

Forskjellige blogger

Random pics

tilfeldig utvalgte artikler fra bloggen: