Visittkort

Visittkort
NYHET: Trykk på bildet, kom til min fotSIDE på FaceBook

Hvis du er fotograf

xxxx



Og klokka er:

BRYLLUP

Fotografier som vises i dette området er den eksklusive eiendommen til MTSS, innehaver av denne bloggen, og er beskyttet i henhold til internasjonale lover om opphavsrett. Fotografiene kan ikke å lastes ned, reproduseres, kopieres, lagres, manipuleres, brukes eller endres på noen måte, alene eller med annet materiale, eller ved hjelp av datamaskin eller andre elektroniske midler, uten uten tillatelse fra MTSS. Bruk av MTSS's bilder som grunnlag for et annet fotografisk konsept eller illustrasjon er et brudd på opphavsretten. Ved å gå inn dette nettstedet godtar du å være bundet av vilkårene i denne avtalen. Ingen av bildene er innenfor den offentlige sfæren. Copyright-reglene kan du finne til høyre i bloggen - Vennligst ta kontakt dersom noe skulle være av interesse. Det er bare hyggelig, det, og vil bli tatt som et kompliment. Skal bilder brukes ikke-kommersielt: 1 jeg vil vite om det 2 mitt navn/e-postadr. skal stå under bildet 3 ...samt link til min nettside.

fredag 24. september 2010

Gratis webside


Free website - Powered By Wix.com

torsdag 16. september 2010

Pixillion image converter - del 1

.
Har ikke alltid Lightroom eller Nikon sitt program tilgjengelig for å redigere Raw-filer.
Pixillion image converter (gratis-versjon) kan convertere enkeltbilder og hele mapper til feks tiff-filer
http://www.soft82.com/download/windows/pixillion-image-converter/
 
 
Pixillion vil konvertere fra en av disse formatene :
* . png,. gif,. jpg , . jpeg, . BMP , . jp2 , . PSD , . tga , . pcx , . TIF , . tiff , . WBMP , . Ras , . PGF , . spm . DNG , . RAF , . CRW , . CR2 , . KDC , . DCR , . MRW , . NEF , . ORF , . ptx , . PEF , . ARW , . SRF , . x3f , . ERF , . MEF , . MOS , . rått , . r3d .
til en av disse formatene :
* . png,. gif,. jpg,. BMP , . pdf, . jp2 , . PSD , . tga , . pcx , . TIF , . WBMP , . Ras , . PGF , . spm
 
Har ikke alltid Lightroom eller Nikon sitt program tilgjengelig for å redigere Raw-filer.
Pixillion image converter (gratis-versjon) kan convertere enkeltbilder og hele mapper til feks tiff-filer.
 
Picasa leser og behandler raw-filer de også. Prøvde med ett av bildene mine, uten andre redigeringer, "lagre som" - til jpg. Bildet endret seg ikke betydelig i farge/lys, men størrelsen ble betydelig endret fra 19,8mb til 1,8jpg.
 
Nå er jeg spent på Pixillion, har en mappe til konvertering nå, i skrivende øyeblikk, og konverterer nef-filer (raw) og jpg-filer til tiff. Ser nef-filene de ligger på mellom 23-40mb...i utgangspunktet 19,8mb. Så det kommer snart en oppfølging med min erfaring. Jpg-filene er i utgangspunktet 3-4mb.
 
Når det er sagt......ingenting kan slå Nikon sitt eget program, på Nikon sine raw-bilder (.nef). Og Lightroom er et veldig godt "all-round-program", men det er ikke alle som kan det da, kjøpe dyre programmer i starten. Begge programmene er ikke-destruktive med bildene.

torsdag 9. september 2010

Kraftledning



Bildet er originalt NEF-fil - Nikon sin RAW-fil.
Bildet er kun redigert i Picasa gratisprogram. Gjort om til sv/hv (b&w), for så å legge på blått.

På kveldstur i går, det var moro. Hadde med lysmåler, og fikk til lyset, synes jeg..... Spørs vel hvem som ser, kanskje. Neste gang må jeg ha med meg stativ, helt klart, med lukkertider rundt 20- og 30-dels sekund, så ble det selvfølgelig mye uskarp. Fikk vel knipset 175 bilder. 20-30 stk ble faktisk ikke uskarpe.

Hadde også med meg katten, Ariel, og hun gjorde kvelden enda mer morsom, i tillegg til moroa med kameraet, da hun hoppet og løp overalt, inn i skogen, opp i trærne, og satte tydelig pris på mitt selskap i kveldinga. Når vi kom hjem, ja så måtte hun selvfølgelig fange mus før hun kom inn og slo seg til ro.
.
Posted by Picasa

onsdag 8. september 2010

Kveld


Posted by Picasa

Synes lilla er vanskelig


Hvis det er vanskelig å lese tekst på bildet, trykk på bildet, så kommer det opp i eget vindu.

Nå er det alvor, ja :-)

Kamera: Nikon D2X
Har noen fine blomster som er lilla, og har prøvd å ta bilder av dem, med hjelp av kamerats forskjellige hvitbalanseinstillinger. Men, de har en tendes til å bli blå på alle bilder. Har klart å nærme meg den riktige fargen med instilling "skygge" og "overskyet" med kamerainstillingene.

Kamera: HP Photosmart R847
Uansett innstilling på hvitbalanse, blomstene blir BLÅ!!!

Lysmåler: Gossen Digisix
Har prøvd med manuell lysmåling, og innstilt kameraet manuelt, og brukt kameraets auto på hvitbalanse. Resultat, blå blomster.

I skrivende stund har jeg ett håp. Lese manualen til kameraet, og lære meg å innstille temperaturen på hvitbalansen selv, inntil jeg treffer riktig. Med "try and fail"-metoden. Og deretter prøve å finne på internett, alt jeg kan finne om temaet.

Dessuten har jeg en "ekte" Facebook-venn, som forbarmer seg over meg i ny og ne. Ekte venn, i den forstand, at han trår til og hjelper meg, men, vi har aldri møtt hverandre i virkeligheten.

Han har nemlig greie på ting, "alt" jeg ikke kan. Og jeg setter veldig pris på at han gidder å hjelpe meg. Nå skal jeg forske litt på egenhånd, og får jeg det ikke til, ja, da vet jeg i det minste hva jeg spør om..... uten å utarme ham helt.

Har funnet dette, om saken: EV-utregning og legger ved tabellen, for forklaring, trykk på linken til venstre:


Og opplysninger fra min Facebook-venn:
EV = summen av eksponeringen. ( Tid, blender, ISO)


Iso 100, f1, 1sek = EV1

Iso 100, f2, 1sek = EV2 ( Iso 100, f1, 1/2sek = EV2)

Iso 100, f4, 1 sek = EV3

Iso 200, f2, 1 sek = EV3. osv............... javel, da får jeg lete...
Så, nå ønsker jeg meg selv lykke til.
Posted by Picasa

lørdag 4. september 2010

Forskjellige blogger

Random pics

tilfeldig utvalgte artikler fra bloggen: